Pizza z chleba francuskiego

YouTube player

Pyszne i łatwe danie‚ które można przygotować w ciągu kilku minut. Ta wersja pizzy z chleba francuskiego jest idealna na szybki posiłek‚ przekąskę lub jako dodatek do kolacji.

Składniki⁚

  • 1 bagietka
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 1/2 szklanki startego sera mozzarella
  • Ulubione dodatki‚ np. pepperoni‚ kiełbasa‚ warzywa‚ zioła i przyprawy

Instrukcje⁚

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
  2. Przetnij bagietkę wzdłuż na pół‚ ale nie do końca. Delikatnie rozłóż bagietkę‚ aby utworzyć “kieszeń” na farsz.
  3. Posmaruj każdą połówkę bagietki sosem pomidorowym.
  4. Posyp serem mozzarella.
  5. Dodaj ulubione dodatki.
  6. Piecz przez 10-15 minut‚ lub do momentu‚ aż ser się roztopi i zarumieni.
  7. Podawaj ciepłe.

Wskazówki⁚

  • Możesz użyć dowolnego rodzaju chleba francuskiego‚ np. chleba ciabatta lub chleba focaccia.
  • Jeśli chcesz‚ możesz dodać dodatkowe przyprawy‚ np. oregano‚ bazylię lub czosnek.
  • Do przygotowania tej pizzy można użyć również gotowego ciasta na pizzę.

Odmiany⁚

  • Pizza z czosnkiem⁚ Przed dodaniem sosu pomidorowego posmaruj bagietkę masłem czosnkowym.
  • Pizza z warzywami⁚ Dodaj ulubione warzywa‚ np. paprykę‚ cebulę‚ grzyby lub oliwki.
  • Pizza z mięsem⁚ Dodaj ulubione mięso‚ np. pepperoni‚ kiełbasę‚ szynkę lub boczek.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Proudly powered by WordPress | Theme: Bake Blog by Crimson Themes.